fakti.bgКадър: ``Честно казано с Люба Кулезич````С тази водна криза в Перник

...
fakti.bgКадър: ``Честно казано с Люба Кулезич````С тази водна криза в Перник
Коментари Харесай

Валя Ахчиева: Арести за водната криза в Перник трябваше да има още в края на 2019 г.

fakti.bg

Кадър: ``Честно казано с Люба Кулезич``

``С тази водна криза в Перник основният прокурор Иван Гешев има избор - или да застане на страната на хората, или ще заеме неверната страна``, съобщи Валя Ахчиева.

``Вероятно има такава връзка. Един уебсайт написа, че излъчването на моя филм е отключило тези събития. Естествено е, че с оглед събитията в последните 2 месеца и половина можем да търсим такава връзка``, това съобщи в предаването ``Честно казано с Люба Кулезич`` по ТВ Евроком проверяващата журналистка Валя Ахчиева на въпрос дали съгласно нея карцерът на някогашния към този момент екоминистър Нено Димов за водната рецесия в Перник е обвързван с нейното следствие за изгубването на водата в бент. ``Студена``.

Когато се видя в края на ноември, че заплахата за перничани е доста огромна, Окръжната прокуратурата в Перник е почнала инспекция. Според мен тя си е свършила доста добре работата. Окръжната прокуратура в Перник се е произнесла, че отговорност носят двама министри - Нено Димов и Петя Аврамова. Преписката е изпратена до Специализираната прокуратура``, съобщи още Валя Ахчиева.

Разследващата журналистка е на мнение, че арестите е трябвало да се случат незабавно след мнението на Окръжна прокуратура - Перник. ``Специализираната прокуратура като че ли се ослушваше, а напрежението се нагнетяваше. Мина декември, минаха празниците, само че нищо не се случваше. Казусът с водната рецесия се разделя на две: кой не си е приключил работата, с цел да останат хората без вода и кой е източил водата. Гледната точка на министъра е изразена в документите, в които е подписал``, разяснява още тя.

 

 

С тази водна рецесия в Перник основният прокурор Иван Гешев има избор - или да застане на страната на хората, или ще заеме неверната страна. Хипотези постоянно ще има, значимо е какво ще се случи най-после, а съответният резултат е: длъжностни лица по лист в пандиза. По закон никога единствено министър Нено Димов. По закона за водите министърът на районното развиване има своите пълномощия, тя също е виновна за водите. Защо Петя Аврамова не е излязла да даде конференция за този план на Световната банка? Някой направлявал ли е италианските водолази дали се гмуркат дълбоко или не?``, добави Ахчиева.

``Къде са водите на язовир ``Студена``? В момента работя над това, не преставам. Това е главният въпрос. Ако не се стигна до обективния отговор къде е отишла водата на бент. ``Студена``, каквито и ограничения да се вземат...``, разгласи журналистката.

В умозаключение тя заяви на феновете, че идната сряда, на 22.01.2020г., излиза втората част на следствието ѝ ``Лъжите за водите на Перник``.

 

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР